Rucola pesto

2014-06-04
Homemade green pesto
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 5
  • Tilberedningstid: 5m
  • Samlet tid: 10m

Pesto di rucola

En god variant af den klassiske pesto med basilikum, rucolaen giver pestoen en kraftigere og mere markant smag. Rigtig god til en let sommerret med frisklavet pasta.

Pestoen tager ingen tid at lave og kan holde sig frisk i køleskabet i et par uger. Opbevar pestoen i et glas med låg og sørg for at der hele tiden er et godt lag olivenolie ovenpå pestoen, så den kan holde sig.

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 1 glas olivenolie
  • 50 gr revet Parmigiano Reggiano
  • 50 gr revet Pecorino
  • 50 gr pinjekerner
  • 100 gr Rucola
  • Salt

Vejledning

Trin1

Skyl rucola-bladene og sørg for at de er dryppet godt af. Kom bladene i en blender sammen med pinjekerner, pillet fed hvidløg, revet parmesan, revet pecorino, salt og en smule olivenolie.

Trin2

Fortsæt med at blende ved høj volumen, samtidig med at der tilsættes olivenolie lidt efter lidt, indtil konsistensen er cremet og lind.

Trin3

Hæld pestoen på glas, fordel oliveonolie henover så pestoen er helt dækket og stil den i køleskabet.

Andre opskrifter:
  • Linguinepasta med appelsin, taggiascaoliven og parmaskinke

    Linguine med appelsin, taggiasca-oliven og parmaskinke

  • Hvid risotto

    Hvid risotto

  • Kyllingebryst med pesto og parmigiano reggiano

    Kyllingebryst med pesto og Parmigiano Reggiano

  • Pizzoccheri, italiensk pasta

    Pizzoccheri fra Valtellina

  • Ærtesuppe

    Ærtecreme med urter

Kommentarer til opskrift

Comment (1)

Skriv et svar